Afbeeldingen met Canva

afbeeldingen met canva.com

Design tool

Afbeeldingen met Canva: dit is een tool waarmee je heel gemakkelijk mooie ontwerpen kunt maken. Je hebt geen speciale vaardigheden nodig om met deze tool afbeeldingen te maken. Het is een makkelijk systeem en je kunt er leuke afbeeldingen mee maken. En mooie afbeeldingen hebt je nodig, zowel voor in je nieuwsbrief als op je blog. Want een afbeelding geeft meerwaarde aan je teksten. Lees hier hoe.


Afbeeldingen met Canva

Canva is een design-tool voor dummies. Zelfs al je drie linkerhanden hebt lukt het je nog om daar een leuke afbeelding te maken. Deze tool vind je hier.

Je kunt beginnen met iets in te typen in het zoekveld. Bijvoorbeeld een A4-document, een certificaat of iets anders. En dan krijg je een formaat aangeboden waarin je dat kunt maken.

Maar als je afbeeldingen voor je website wilt maken, dan is het handiger om het formaat van de gewenste afbeelding in te typen. Welke formaten jouw website gebruikt kun je zien als je gaat naar:

  • Instellingen
  • Media

Waarom afbeeldingen in je nieuwsbrief

Pagina’s en blogposts zonder afbeeldingen doen veel minder voor je dan pagina’s en blogposts waar je wel afbeeldingen bij hebt gezet. Dus als je gevonden wilt worden, zorg dan dat je pagina’s en blogposts er een beetje leuk uitzien.

In je nieuwsbrief is een afbeelding niet alleen leuk, hij helpt ook ervoor te zorgen dat je statistieken krijgt.

Afbeeldingen met Canva voor de social media

Voor de social media staan er “voorgekookte” formaten op canva.com en als je een afbeelding wilt maken die je aan je website koppelt via de velden van Yoast dan is 1200 x 628 een mooi formaat.

Als je je formaten hebt ingevoerd dan heb je een wit veld waarin je van alles kunt maken.

Bestaande afbeeldingen

Je kunt een bestaande afbeelding uploaden en uitrekken of juist een beetje kleiner maken:

  • Eerst de afbeelding uploaden
  • Dan klik je ‘m aan zodat hij in je witte veld komt te staan.
  • En dan pak je een hoekje van de bestaande afbeelding beet en je rekt ‘m een beetje uit of je maakt ‘m een beetje kleiner.

Foto rond maken met Canva

Maar je kunt ook even in de zijbalk van canva.com kijken. Daar staan sjablonen die passen bij het formaat dat je hebt aangegeven. Soms krijg je die voor niets, soms moet je er iets voor betalen.

En je kunt er ook elementen vinden: losse onderdelen die je voor je afbeeldingen kunt gebruiken. Soms voor niets, soms betaal je er iets voor. En met een betaald abonnement bij Canva kun je alle elementen altijd gebruiken.

Achtergronden

Je kunt je afbeelding ook een achtergrondkleur geven, of een motief als achtergrond.

Eigenlijk moet je daar gewoon eens een middag gaan spelen. Op een zondag of zo, als het buiten regent. Door te spelen leer je en dan krijg je het vanzelf steeds beter in de vingers.

Foto rond maken

Je kunt zelfs heel gemakkelijk foto’s rond maken met canva.com. Zet gewoon een ronde lijst in je veld en sleep je foto naar de lijst. De foto schiet dan in de lijst en je hebt een ronde afbeelding.

Met de gratis versie van canva.com heb je er dan wit omheen. Maar als je de betaalde versie neemt, dan kun je de ronde foto downloaden met een transparante achtergrond.

Afbeeldingen met canva

Je website en je nieuwsbrief hebben afbeeldingen nodig en afbeeldingen die je ophaalt van Pixabay of 123rf.com of waar dan ook hebben vaak niet het juiste formaat om rechtstreeks op je website te plaatsen.

En afbeeldingen die je ophaalt zijn natuurlijk ook geen unieke afbeeldingen die alleen jij op je website hebt staan. Het is beter als je afbeeldingen gebruikt van je eigen optredens. Want dat zijn unieke afbeeldingen. Maar ook die kun je met canva bewerken.

,


Laten we contact houden

Ik wil je graag marketingtips sturen en soms een aanbieding

We beginnen met 5 simpele tips om klanten te krijgen

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.

Scroll naar boven