Verborgen pagina in WordPress

verborgen pagina in wordpress

Pagina die niet in het menu staat

Een verborgen pagina is een pagina die niet in het menu van je website staat. Je gebruikt zo’n pagina om er bijvoorbeeld een geschenk op te zetten dat mensen krijgen nadat ze zich hebben ingeschreven voor je nieuwsbrief. En je kunt ‘m ook gebruiken om een complete cursus op te zetten. Maar kenmerkend is dat hij niet te vinden is als je je bezoekers er niet zelf naartoe stuurt.


Verborgen pagina in WordPress

Een verborgen pagina is een pagina die niet in het primaire menu (hoofdmenu) van je website staat. En die niet in de zoekresultaten van Google komt. Maar die ook niet te vinden is via het zoekveld op je eigen website. Het is een onzichtbare pagina waar mensen alleen komen als jij ze er naartoe stuurt.

  1. Een verborgen pagina is een pagina je niet in het menu van je website zet.
  2. Hij komt niet in het menu omdat je een aangepast menu maakt waar deze pagina niet in staat.
  3. Je houdt ‘m uit de zoekresultaten met behulp van het tabblad “Geavanceerd” van de plugin van Yoast.
  4. En je houdt ‘m uit de zoekresultaten van eigen website met behulp van de plugin Search Exclude.

Verborgen pagina aanmaken in WordPress

Geheime pagina aanmaken

Onzichtbare pagina aanmaken doe je zo:

Totale tijd: 15 minuten

Weergave

Ga in de zijbalk naar Weergave en dan naar menu’s.

Maak een nieuw menu aan

Dit doe je bovenaan de pagina.
menu aanmaken

Vink de pagina’s aan die in het menu moeten staan

In de zijbalk zie je nu o.a. Pagina’s staan. Hier kun je alle pagina’s aanvinken die wel in het menu moeten. Je kunt de volgorde veranderen door de pagina’s te slepen. Sub pagina’s kun je ook een positie naar rechts verslepen.
Denk eraan dat je daarna op “Menu opslaan” moet klikken.
blog pagina

Uit de zoekresultaten van Google houden

Die verborgen pagina heb je natuurlijk niet voor niets verborgen. Je wilt waarschijnlijk niet dat hij bovenaan in de zoekresultaten komt te staan. Daarom moet je ‘m uit de index houden. Dat kun je doen met behulp van de plugin van Yoast.

Als je de pagina aan het maken bent vind je de velden van de plugin van Yoast helemaal onderaan de pagina. Het onderste tabblad is het tabblad “Geavanceerd”. Als je dat tabblad opent dan zie je een vraag staan:

Tabblad “Geavanceerd” van Yoast SEO
  • Het antwoord op de bovenste vraag verander je in het dropdown in “nee”.
  • De vraag of de zoekmachines de links moeten volgen zet je op op “nee’.

Dit is voor de zekerheid, want je moet behoorlijk veel moeite doen om een pagina hoog in de zoekresultaten te krijgen. Dat gebeurt echt niet vanzelf en op de meeste verborgen pagina’s staat veel te weinig content om interessant te zijn voor Google. Als je wilt weten hoeveel moeite je moet doen om een pagina hoog in de zoekresultaten te krijgen, lees dan de rubriek over organische zoekresultaten.

Maar er is wel een andere reden om je pagina uit de index te willen houden. Juist omdat er zo weinig op staat dat Google ‘m niet interessant kan vinden, kan die pagina je website als geheel schade doen als je ‘m aanbiedt aan Google, want Google houdt niet van dunne content.

Uit de zoekresultaten van je website

Waarschijnlijk heb je ook nog een zoekveld op je website staan. Als je dat niet hebt, zorg dan dat je er eentje krijgt want dat is gebruiksvriendelijk voor je bezoekers en je kunt er zelf een heleboel informatie uit halen.

Maar waarschijnlijk wil je niet dat deze verborgen pagina naar boven komt als iemand je zoekveld gebruikt. Om te zorgen dat dit niet gebeurt installeer je een plugin: Search Exclude.

Hierdoor komt er een vakje in de rechter zijbalk bij je pagina te staan dan je kunt vinden als je de pagina aan het maken bent: Exclude from Search Results. Vink dit vakje aan en nu zal je pagina niet meer verschijnen als iemand je zoekveld gebruikt.

Verwijzen naar de verborgen pagina

Je hebt natuurlijk een reden om een verborgen pagina aan te willen maken. Waarschijnlijk wil je er een “weggever” op zetten.

Als dat zo is dan kan het ook interessant voor je zijn om te weten hoe je op Mailchimp kunt verwijzen naar je verborgen pagina. En als je MailerLite gebruikt, ook dan kun je mensen na bevestiging van hun inschrijving naar je verborgen pagina brengen.

PDF invoegen

Als je bezig bent met een verborgen pagina dan ben je bezig met marketing. Daar valt nog veel meer over te leren en ik kan je daar veel over vertellen. Schijf je hieronder in voor tips, want als je het gelijk slim aanpakt krijg je sneller klanten.Laten we contact houden

Ik wil je graag marketingtips sturen en soms een aanbieding

We beginnen met 5 simpele tips om klanten te krijgen

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.

Scroll naar boven