linkedin contacten exporteren

LinkedIn contacten exporteren

Bijgewerkt op 24 februari 2024

Bijgewerkt op 13 december 2023

Ik heb het vaker gezegd: geen enkel social platform is van jou, zorg er daarom voor dat je website in het centrum van je marketing staat. Hoe belangrijk het kan zijn dat je je onafhankelijk van welk platform dan ook opstelt is gebleken toen LinkedIn het account van Maurice de Hond blokkeerde. (Dit is overigens weer ongedaan gemaakt).

Je hebt in het leven niet alles in de hand en je kunt niet alles voorkomen. Maar je kunt wel voorbereid zijn en zorgen dat als zoiets gebeurt met jouw account, dat de schade dan beperkt blijft. LinkedIn contacten zijn kostbaar. Laat het beheer hiervan daarom niet totaal aan LinkedIn over, maar zorg dat je regelmatig een download maakt.

LinkedIn connecties downloaden

Het exporteren van je LinkedIn contacten is niet moeilijk:

Totale tijd: 10 minuten

Ga naar je profiel foto (ik)

Die vind je rechtsboven.

Kies voor Instellingen en privacy

Dit vind je in het submenu onder het hoofdstukje “Account”.

Kies nu voor Gegevensprivacy

In de zijbalk links is dit een menu-item.

Een kopie van uw gegevens downloaden

Hier kun je kiezen voor een groot archief, of voor een deel van je archief. Kies hierin in elk geval voor “Connecties”.linkedin archief downloaden

Wachtwoord invoeren

LinkedIn vraagt nu om je wachtwoord. Daarna duurt het ongeveer 10 minuten voor je download klaarstaat.

Incompleet LinkedIn archief

De gegevens die je krijgt zijn niet compleet. Je krijgt:

  • Voornaam
  • Achternaam
  • Soms het e-mailadres, maar lang niet altijd
  • Bedrijfsnaam
  • Positie
  • Datum van jullie eerste contact

Archief beschikbaar houden

Je gegevens een keertje downloaden zorgt ervoor dat je je archief in elk geval beschikbaar houdt. Maar als je dat eenmalig doet dan ben je er natuurlijk nog niet.

Zet daarom een aantekening in je agenda volgens een vast schema, zodat je altijd een bijgewerkt archief van je contacten hebt, ongeacht wat LinkedIn doet. Een gewaarschuwd mens telt voor twee!

Waar kun je het archief voor gebruiken

Deze gegevens mag je niet voor elk doel gebruiken.

Wel

Je kunt deze mogelijkheid bijvoorbeeld gebruiken om:

  • onder een nieuwe naam opnieuw te beginnen
  • je netwerk op Twitter uit te breiden
  • of om ieder ander netwerk uit te breiden

Welke andere netwerken eventueel interessant voor je kunnen zijn, kun je uitvinden in het artikel over leeftijd en activiteit op de social media.

Niet

Maar een poosje geleden hoorde iemand zeggen dat hij dit wilde doen om die contacten te uploaden naar z’n mailinglijst. Dat kun je beter niet doen.

Voordat je iemand aan je mailinglijst mag toevoegen, heb je expliciete toestemming nodig. Mensen die met je gelinkt zijn op LinkedIn hebben je deze expliciete toestemming niet gegeven. Dat vind je misschien onzin, maar dat is het niet. Met iemand gelinkt zijn op LinkedIn is heel iets anders dan regelmatig een nieuwsbrief van die persoon willen ontvangen.

,
Scroll naar boven