linkedin limiet aan connecties
Home » Blog » LinkedIn limiet aan connecties

LinkedIn limiet aan connecties

Limiet aan connecties op LinkedIn

Op LinkedIn is er een limiet aan connecties. Eigenlijk is dat heel erg raar, dat een platform dat bedoeld is om te netwerken een grens stelt aan het aantal contacten die je in je netwerk kunt opnemen.

LinkedIn hanteert een limiet aan connecties

Dit heb ik moeten ontdekken. Ik wist dit niet. Ik wist wel dat er een grens was aan het aantal zoekopdrachten die je binnen een periode kunt plaatsen. Maar een grens aan het aantal connecties? Daarvan val je toch van je stoel?

Maar toch is dit zo. En nader onderzoek leerde me dat die grens nu zelf nog heel erg ruim is. Voor 2010 kon je niet meer dan 3000 mensen in je netwerk op LinkedIn opnemen. Ergens in 2010 heeft LinkedIn het licht gezien en dit aantal verruimd. Je kunt nu tot 30.000 connecties hebben. Maar dan stop het.

30.000 connecties

Ik zit nog lang niet op 30.000 connecties dus ik heb er zelf geen problemen door. Maar als je bedenkt dat netwerken een van de nuttigste acties is die je kunt doen als je klanten wilt krijgen, dan vind ik het wel een beetje raar dat LinkedIn daar een grens aan stelt.

Het lijkt mij dat het een functie van LinkedIn is om de mogelijkheid om te netwerken te faciliteren en niet te beperken.

Maar goed, als LinkedIn in 2010 het licht heeft gezien en ineens 10x zoveel connecties toe is gaan staan dan voor 2010, dan ziet LinkedIn het licht misschien nog wel een keer.

Netwerken om klanten te krijgen

Hierboven zei ik dat netwerken een van de nuttigste dingen is die je kunt doen als je klanten wilt krijgen. Maar gelukkig is netwerken niet het enige dat je kunt doen. Je hebt meer mogelijkheden. En dat is fijn, want marketing gaat het gemakkelijkste en levert het meeste op als je doet waar je goed in bent.

Over de auteur

Scroll naar boven