mollie en plink
Home » Blog » Mollie en Plink

Mollie en Plink

Mollie is een betalingsprovider. Als je betalingen via je website wilt ontvangen dan heb je een betalingsprovider nodig. Het is een “tussenstukje” tussen je website en je bank. Want alleen een bank en een betalingsprovider mogen betalingen afhandelen.

Plink is een app die door Mollie ontwikkeld is. Je kunt met deze app een betaallink maken voor eenmalig gebruik of om meerdere malen te kunnen gebruiken. Een link om meerdere malen te gebruiken kun je bijvoorbeeld op je website zetten.

Mollie en Plink: hoe werkt het?

Voor mollie en Plink heb je een mollie account nodig en je hebt de Plink app nodig. En dan werkt het zo:

  • Ze je product of dienst op je pagina
  • Maak voor ieder werkstuk een eigen Plink betaallink aan, zodat je weet waar die mensen precies voor betalen.
  • Maak op je pagina waar je werkstuk staat een button om mensen naar een betaalpagina te sturen.

Wat mis je?

Als mollie en Plink gebruikt mis je iets: gegevens voor de factuur want die verzamelt mollie niet. Je klant hoeft ook geen e-mailadres in te vullen, de klant krijgt alleen een betaalscherm en mollie vertelt je later de naam van degene die betaald heeft. Als je voor ieder werkstuk een eigen betaallink maakt, vertelt mollie je ook wat die persoon gekocht heeft.

Dat mollie geen factuurgegevens verzamelt is een nadeel, want je moet je klant daarna naar een contactformulier sturen om alsnog het adres van je klant te weten te komen om je werkstuk af te kunnen leveren en een factuur te kunnen sturen.

Complete bedrag neerzetten

Denk eraan dat je het complete bedrag neerzet, inclusief verzendkosten en inclusief btw.

Wat zijn de voordelen van mollie en Plink?

Dit is beslist geen ideaal systeem om kunst te verkopen via je website. Maar alles is relatief. Kunst verkoopt het gemakkelijkste als mensen je werk in het echt gezien hebben en ook nog met je gepraat hebben. Daarom zul je niet zo heel veel verkopen via de website.

Als je niet zoveel geld wilt steken in een vrij kleine kans op succes van een verkoop via je website, dan is dit wel een goedkope manier. Ook dat is relatief, want de methode is niet heel goedkoop als je ‘m vergelijkt met andere methoden zoals bijvoorbeeld Woocommerce.

Bij mollie + Plink is het basisgebruik gratis. Maar dan heb je geen contactgegevens en dan kun je je werk niet afleveren, dus hier heb je niet genoeg aan. De actuele prijzen van Plink vind je hier. Denk eraan dat je ook transactiekosten aan mollie betaalt. Hoeveel dat is, hangt af van de betaalmethode.

Ook al is de combinatie mollie en Plink relatief duur en niet ideaal, toch wil ik het hier over hebben, want als je geen klein fabriekje bent en uniek werk verkoopt, dan kan dit in jouw situatie goedkoper uitpakken dan een webbouwer in te huren en een complete webshop te laten installeren en configureren. Want ga maar eens kijken bij mollie en Plink: dit is zo simpel dat je dit gewoon zelf kunt. Denk er wel aan dat je mensen na betaling naar een speciaal contactformulier op je website stuurt, want anders heb je echt een probleem.

Over de auteur

Scroll naar boven