Een presentatie geven

Spreken voor publiek betekent dat je direct contact krijgt met een groep mensen. En dat is gunstig voor je marketing. De vaardigheid om een goede presentatie te geven helpt je zowel om prospects aan te trekken als bij het verkoopproces. Besef dat persoonlijke contacten meer doen voor je marketing dan onpersoonlijke contacten. En het geven van presentaties komt dicht bij een persoonlijk contact. Soms is het zelfs een persoonlijk contact.


Presenteren om klanten te krijgen

Als je je afvraagt hoe je klanten kunt krijgen, denk dan ook eens aan het geven van presentaties. Presenteren is een uitstekende manier om klanten te krijgen. Als je het voor elkaar krijgt dat je een presentatie kunt geven voor je doelgroep, dan versterkt je hiermee zowel je zichtbaarheid als je geloofwaardigheid.

Klanten krijgen op jouw manier

Dit vind ik één van de leukste kanten van het marketingprogramma Get Clients Now!™: je moet niks. Er is niet één weg die naar Rome leidt: er zijn er een heleboel. Met dit programma krijgt bergen marketingtactieken aangereikt en je kunt er gewoon uit kiezen wat bij je past.

En zo kan het gebeuren dat mijn partner en ik beiden dezelfde marketingmethode gebruiken, maar er een totaal verschillende uitvoering aan geven. Want hij is extravert en ik ben introvert. Daardoor maken hij en ik elk totaal verschillende keuzes, maar dat maakt het helemaal niet uit: zijn marketingplan werkt en dat van mij ook.

En zo ken ik ook iemand die nog een heel ander plan gemaakt heeft. Het is haar lust en haar leven om zomaar, zonder afspraak, bij bedrijven binnen te lopen en haar verhaal te vertellen. En ook dat werkt en ze is er helemaal gelukkig mee.

Beperkt je dus vooral niet tot “online”. Hiermee bedoel ik niet dat er iets fout is met online marketing want dat werkt ook prima.

Maar als jij online marketing lastig vindt, dan is dat gewoon voor andere mensen en niet voor jou. Denk niet dat je dan heel veel mist. Want aan 2 marketingstrategieën die echt bij je passen heb je genoeg om alle klanten te krijgen die je maar wilt. Op voorwaarde dat je weet wie die klanten precies zijn.

Presenteren om klanten te krijgen

Als het geven van presentaties bij jou past en jij daarbij in je element bent, doe dit dan vooral! Laat je dan niet wijs maken dat je tegenwoordig moet bloggen en dat je actief moet zijn op de social media, want dat hoeft niet. Dat kan, dat is een weg. Maar het niet dé weg en het is niet de enige weg.

Het geven van presenties aan je doelgroep is zelfs effectiever om klanten te krijgen dan bloggen en social media marketing. Wist je dat?

Realiseer je ook dat eigenlijk ieder verkoopgesprek een presentatie is. Zo heb je dat misschien nog niet bekeken, maar zo is het natuurlijk wel. Op het moment dat je je verkooppresentatie gaat geven moet je overtuigend zijn, want anders lukt het niet.

Doe het goed

Als je nu leest dat presenteren om klanten te krijgen een effectieve methode is en je het eigenlijk wel zou willen proberen, maar je weet niet goed hoe het moet, dan is het zinvol een presentatietraining te volgen

Als je hiervoor kiest, besef dan wel dat het geven van presentaties niet vanzelf zorgt voor klanten.

Niet iedereen zal klant worden en mensen zullen ook niet direct klant worden. En als je zomaar ergens een presentatie geeft, gewoon omdat je daar de kans krijgt, dan zal het een stuk minder effectief zijn dan wanneer je voor je niche kunt presenteren.

, , , ,Laten we contact houden

Ik wil je graag marketingtips sturen en soms een aanbieding

We beginnen met 5 simpele tips om klanten te krijgen

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.

Scroll naar boven