Twitter Circles

Twitter circles

Segmenteren op Twitter

Twitter Circles zijn een functie van Twitter. Met Circles kun je tweets afschermen voor de grote groep van je volgers en ze uitsluitend tweeten voor een select gezelschap. En dat gezelschap kies je zelf door mensen toe te voegen aan je circle. Dat kan zinvol zijn, want het voorkomt dat je de neiging krijgt om twee accounts aan te maken: eentje voor werk en eentje voor privé.


Twitter circles

We hadden op Twitter al de mogelijkheid om lijsten te maken. Door mensen op lijsten te zetten creëer je een extra tijdlijn voor jezelf waardoor je ervoor kunt zorgen dat tweets van mensen die belangrijk voor je zijn niet ondersneeuwen.

Nu kan dat ook andersom: je kunt mensen in een cirkel plaatsen en hiermee zelf bepalen naar wie je je tweets verstuurt.

Hoe werken Twitter circles

Twitter circles zijn heel eenvoudig in gebruik. Ga naar:

  • Meer …
  • Twitter Circle

En dan zie je dat er nog niemand in je circle zit.

Er staat ook een tabblad: “Aanbevolen” en als je dat aanklikt dan zie je je volgers staan met daarbij een knop: “Toevoegen”. En zo voeg je mensen aan je Twitter Circle toe.

Hoe gebruik je dit op een praktische manier

Nou, het gebeurt nogal eens dat mensen werk en privé gescheiden willen houden. En dan maken ze een account voor hun bedrijf en eentje voor hun vrienden. Waarom dat geen goed idee is, leg ik uit in het artikel over een extra account op Twitter.

Maar met deze Twitter circles kun je dit wel doen: zet je vrienden in een circle en zodat je je privé content kunt verzenden naar deze circle en verder naar niemand. Hier vind je een uitgebreide uitleg over Twitter circles.

Twitter Circles: trollen en hashtags

Ik heb wel eens meegemaakt dat iemand op een echt vervelende manier beroepsmatig lastig gevallen werd op Twitter. Vakinhoudelijk gezeur zeg maar. Ik heb me nu afgevraagd of deze Twitter Circles dit kunnen voorkomen.

Het antwoord is ja: als jij een leuke circle maakt van je klanten en je vriendjes, dan heb je een eigen bubbel en dan word je binnen die bubbel niet lastig gevallen door trollen. Dat lijkt daarom een mooie oplossing.

Hashtags

Maar er is ook een keerzijde: hashtags. Juist door hashtags te gebruiken kun je je bereik enorm vergroten. Maar dat gaat natuurlijk niet lukken als je tweets alleen voor een select gezelschap zichtbaar zijn.

En als je wilt weten of Twitter een interessant kanaal voor je is, moet je even kijken of je je kunt verwachten dat je doelgroep daar is. Zo niet, dan heeft het gebruik van Twitter circles weinig zin. Het is belangrijk om een goede afweging te maken tussen het bereik en de privacy van je tweets.

Kortom, Twitter circles kunnen een handige manier zijn om je tweets gericht te versturen naar specifieke groepen mensen, zoals vrienden, klanten of collega’s. Het is een manier om controle te hebben over wie jouw tweets te zien krijgt. Maar het is belangrijk om na te denken over het gebruik van hashtags en het mogelijke verlies van bereik wanneer je je tweets beperkt tot een select gezelschap.


Laten we contact houden

Ik wil je graag marketingtips sturen en soms een aanbieding

We beginnen met 5 simpele tips om klanten te krijgen

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.

Scroll naar boven