Twitternaam wijzigen en volgers behouden

Twitter naam wijzigen

Twitternaam wijzigen en volgers behouden

Bijgewerkt op 24 februari 2024

Soms kies je een Twitternaam die achteraf verkeerd blijkt te zijn. En dan wil je je Twitternaam wijzigen. Dit is niet zo moeilijk en je kunt hier lezen hoe je een Twitternaam kunt veranderen.

Als je dat wilt doen, begin dan bij het begin: log in op Twitter. Daarna zie je rechtsboven je foto staan. Als je hierop klikt, dan opent er een menu.

Hoe je je Twitternaam wijzigt

Hoe je je Twitter naam kunt wijzigen

Totale tijd: 2 minuten

Log in op Twitter

De inlogbutton vind je rechtsboven.

Ga nu naar “Instellingen en Privacy”

Dit vind je nu ook in de zijbalk links.

twitter

Nu zie je bovenaan de pagina “Inloggen en beveiliging”

Vlak onder “Inloggen en beveiliging” vind je je gebruikersnaam. Open ‘m met het kleine pijltje dat je aan de rechterkant ziet staan en wijzig ‘m. Je kunt gewoon typen in het blauwgrijze veld. Denk eraan dat je de nieuwe gebruikersnaam daarna opslaat.

Opslaan

Denk eraan dat je de nieuwe naam op moet slaan.

Twitternaam wijzigen

  • Kies een Twitternaam bedenkt die past bij je doelen en bij je imago. Denk goed na over de boodschap die je wilt overbrengen met je gebruikersnaam.
  • Verander je Twitternaam niet te vaak, omdat dit voor verwarring kan zorgen bij je volgers en het moeilijker kan maken om je te vinden.
  • Houd er rekening mee dat het wijzigen van je Twitternaam geen invloed heeft op je volgers, tweets en vermeldingen. Deze blijven hetzelfde, alleen je gebruikersnaam verandert.
  • Zorg ervoor dat je de nieuwe gebruikersnaam goed opslaat en onthoudt, zodat je in de toekomst makkelijk kunt inloggen op je Twitteraccount.
  • Als het enigszins kan, maak dan liever een Twitter Circle dan een nieuw account aan want met een nieuw account moet je weer zonder volgers beginnen.

Waar je rekening mee moet houden

Als je een account op Hootsuite hebt, blijft in dat account  je oude Twitternaam staan. Daar hoef je je niets van aan te trekken, want de tweets die je daar klaar zet worden gewoon geplaatst. Dat weet ik toevallig, omdat ik ooit zelf een keer mijn Twitternaam gewijzigd heb.

Houd er wel rekening mee dat alle verwijzingen naar je Twitter Account niet meer zullen werken. Je moet de voor- en de nadelen dus even afwegen. Zeker als je account al langere tijd bestaat, kunnen de nadelen (dode links naar je account) groter zijn dan de voordelen.

Extra account?

In sommige situaties zou je niet je Twitternaam moeten wijzigen, maar beter een extra account aan kunnen maken. Of dit in jouw situatie beter is hangt af van wat je ermee wilt doen.

Twitter account verwijderen

Als je je account helemaal wilt verwijderen ga je ook naar Meer in de zijbalk. Daarna scrol je helemaal naar beneden, tot je als tekstlink ziet staan:

Mijn account deactiveren

Dit staat helemaal onderaan als tekstlink, waardoor je het snel over het hoofd zou kunnen zien.

Twitter voor marketing

Social media kunnen een goede manier zijn om klanten of fans te krijgen. Dat geldt ook voor Twitter. Maar dan moet je doelgroep daar natuurlijk wel actief zijn. In het artikel over leeftijd en activiteit op de social media kun je dit controleren.

,
Scroll naar boven