vaardigheden onderschrijven
Home » Blog » Vaardigheden onderschrijven op LinkedIn

Vaardigheden onderschrijven op LinkedIn

Vaardigheden onderschrijven op LinkedIn

Vaardigheden onderschrijven op LinkedIn: op LinkedIn kun je anderen erkenning geven. Je onderschrijft hun vaardigheden op een specifiek gebied. Daar hebben ze iets aan.

Daarbij: als je dat doet, dan weten die anderen gelijk weer wie jij ook alweer bent. En dat je ze gezien en erkend hebt. Dat vinden mensen fijn. En je invloed neemt erdoor toe.

Waarom erkenning geven op LinkedIn

Bij het opbouwen van een netwerk is altijd een goed idee om anderen verder te helpen. Door anderen verder te helpen, help je ook jezelf verder.

Het erkennen van de vaardigheden van de ander is gewoon leuk. De ander krijgt hier bericht van en je kunt de band er een beetje mee opwarmen, ook als je op dat moment niets zoveel te zeggen hebt.

Meer dan alleen “leuk”

Het is een kleine eenvoudige handeling die meer voor je doet dan alleen “aardig zijn”. Als je zorgt dat je alleen vaardigheden onderschrijft waar je echt achter staat, dan gaat je invloed op LinkedIn toenemen: mensen gaan op jouw ervaring en mening vertrouwen.

Daarnaast word je gezien door degene die de onderschrijving ontvangt. Je bent weer even “in the picture”. Je valt de ontvanger op een positieve manier op.

B2B of B2C

Bedenk hierbij dat je B2B werkt, daarom kun je erop rekenen dat je doelgroep op LinkedIn zal zitten. En als je fanclub consumenten zijn, bedenk dan dat je op LinkedIn niet alleen bedrijven vindt. Bij bedrijven werken ook gewoon mensen! Je kunt dus eigenlijk iedereen op LinkedIn verwachten. Je kunt dus eigenlijk iedereen op LinkedIn verwachten en je kunt niet om dit zakelijke netwerk heen.

Hoe kun je vaardigheden onderschrijven

Benodigde tijd: 5 minuten

Het onderschrijven van de vaardigheden van anderen is super simpel.

  1. Ga naar het profiel van degene van wie je de vaardigheden wilt onderschrijven.

  2. Scrol naar beneden tot je ziet: Vaardigheden en onderschrijvingen.

  3. Klik op het plusje bij de vaardigheid die je wilt onderschrijven.

Marketing bestaat niet uit grote lanceringen, maar uit de regelmaat van kleine simpele handelingen.

Over de auteur

Scroll naar boven