Verwijzen naar de concurrent op LinkedIn

verwijs je naar de concurrent

Verwijzen naar de concurrent

Je verwijst naar de concurrent op LinkedIn. En dit doe je zonder dat je het beseft. Dat wil je waarschijnlijk niet. In het verleden kon je actie nemen om dit te stoppen. Maar dat kan nu niet meer. LinkedIn heeft een functie die je niet uit kunt zetten en waardoor jij op jouw profiel verwijst naar de concurrent. Daar kun je helemaal niets tegen doen.


Op LinkedIn verwijs je naar de concurrent

LinkedIn heeft een functie die helemaal niet zo fijn is voor ondernemers. Dat is de functie: “Overige vergelijkbare profielen”. Die functie staat op je profiel, je kunt ‘m niet uitzetten en zo verwijs je naar de concurrent.

In het verleden was dit een andere functie met de naam “Ook bekeken”.

Gebruikers die dit profiel hebben bekeken, bekeken ook …

Volgens een e-mail van LinkedIn vertelt LinkedIn dat deze functie weg gaat op 29-1-24. Hij wordt vervangen door een functie die moeiteloos een rijtje concurrenten op je profiel op LinkedIn zet. Verwijzen naar je concurrent is natuurlijk idioot, maar hier is niets aan te doen, want volgende e-mail van LinkedIn kun je deze functie niet uitzetten.

Waarom zet LinkedIn verwijzingen op je profiel?

Omdat niemand het fijn vindt om bezoekers naar de concurrent te sturen, zou je je kunnen afvragen waarom LinkedIn deze functie eigenlijk heeft. Wie heeft belang bij deze functie?

Simpel: recruiters. En dat zijn ook de mensen die een betaald LinkedIn account hebben. Daarom heeft LinkedIn deze functie en jij moet daar aan meedoen.

Je verwijst naar de concurrent op LinkedIn

Is er een oplossing?

De vraag is natuurlijk: hoe los je dit op? Maar je kunt eigenlijk maar op 1 manier oplossen en dat is LinkedIn uit je marketingstrategie halen. En dat is voor de meesten van ons gelijk aan het kind met het badwater weggooien. Dus we moeten ermee leven.

Wil je mijn concurrenten bekijken? Dan moet je even naar mijn profiel gaan, dat vind je hier.


Laten we contact houden

Ik wil je graag marketingtips sturen en soms een aanbieding

We beginnen met 5 simpele tips om klanten te krijgen

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.

Scroll naar boven