Vriendschapsverzoeken verwijderen van Facebook

vriendschapsverzoeken verwijderen van Facebook

Vriendschapsverzoeken verwijderen van Facebook

Bijgewerkt op 24 februari 2024

Als je een Facebook fanpage hebt en mensen wilt uitnodigen om die pagina te liken, dan moeten die mensen eerst vrienden met je zijn op je persoonlijke profiel. En Facebook wil dat je alleen aan mensen vraagt om vriend met je te worden als je die mensen ook echt kent.

Maar ja, iedereen wil graag dat z’n pagina een like krijgt, daarom nodigen veel mensen ook onbekenden uit. Als die onbekenden de uitnodiging niet accepteren, dan blijft het vriendschapsverzoek open staan.

Te lang openstaande vriendschapsverzoeken kun je beter verwijderen van je Facebookprofiel om je account schoon te houden. Want als Facebook merkt dat je onbekenden hebt uitgenodigd, dan kun je problemen met Facebook krijgen.

Onbeantwoorde vriendschapsverzoeken

Bij een onbeantwoorde liefde zal Facebook niet troosten maar straffen. Die straf bestaat eruit dat Facebook het je onmogelijk maakt om nog een Facebook vriendschapsvoorstel te versturen.

Daar moet je wel eerst iets voor gedaan hebben. Je hebt bijvoorbeeld mensen uitgenodigd die je helemaal niet kent en je hebt lange rijen onbeantwoorde vriendschappen staan.

Dat Facebook hier straffen op zet is wel een klein beetje begrijpelijk, want Facebook wil graag dat een privé profiel privé is. En dat je je bedrijfsactiviteiten op een fanpage laat plaatsvinden. En ook dat is begrijpelijk, want Facebook kan ook niet leven van de wind en verdient aan de betaalde advertenties van een fanpage.

Vriendschapsvoorstellen door Facebook

Maar anderzijds: Facebook biedt net zo vrolijk mensen aan die je mogelijk kent met een uitnodiging om ze een vriendschapsvoorstel te sturen. Terwijl het anderzijds flink wat zoekwerk vraagt om een vriendschapsverzoek te annuleren, want hoe je een vriendschapsverzoek kunt annuleren is niet zichtbaar.

Enerzijds aanbieden en uitnodigen en anderzijds straffen als je hierop ingaat is natuurlijk een beetje raar, maar Facebook is nou eenmaal een beetje raar.

Waar staan de verzonden vriendschapsverzoeken

Als je een vriendschapsverzoek verstuurd hebt moet je dus even opletten of de ander je vriendschapsverzoek accepteert en zo niet, dan doe er goed aan de uitnodiging in te trekken zodat je account niet teveel belast wordt met onbeantwoorde vriendschapsverzoeken.

De plaats waar je vriendschapsverzoeken kunt verwijderen is niet eenvoudig te vinden, maar als de volgende navigatie volgt zal het zeker gaan lukken.

Facebook uitnodiging intrekken

Waar vind je verzonden vriendschapsverzoeken op Facebook en hoe kun je openstaande vriendschapsverzoeken van Facebook verwijderen:

Totale tijd: 10 minuten

Ga naar je persoonlijke profiel op Facebook

Klik bovenaan de 2 poppetjes aan die je daar ziet staan.

Mensen die jou hebben uitgenodigd

Nu zie je in de zijbalk links een rijtje mensen die jou hebben uitgenodigd om vrienden te worden.

Tandwiel

Helemaal bovenaan in de zijbalk zie je een tandwiel staan. Vlak onder het tandwiel staat een tekstlink: Alles weergeven. Klik dit linkje aan

Verzonden verzoeken weergeven

Klik nu op “Verzonden verzoeken weergeven”. Dan kom je op een pagina waar je precies kunt zien welke mensen je hebt uitgenodigd. En op deze pagina kun je deze uitnodigingen ook weer intrekken.

Pop-up

Nu opent er een pop-up met daarin de mensen naar wie jij een vriendschapsverzoek hebt gestuurd. Daarbij staat een button: Verzoek annuleren. Klik die knop aan en je bent klaar.

Loop het hele rijtje vriendschapsverzoeken waar niet op gereageerd is af en annuleer ze, zodat je Facebook-account schoon blijft.

Vriendschap op Facebook

Kijk, iedereen weet natuurlijk dat je mensen die je niet kent als vriend uitnodigt omdat je ze daarna om een like wilt vragen voor je fanpage.

Dat is niet de effectiefste manier om klanten te krijgen.

Dit doe je waarschijnlijk omdat je niets beters weet. Maar er zijn veel betere methoden voor marketing dan mensen uitnodigen om een like te krijgen op Facebook of adverteren op Facebook.

En die betere methoden zijn geen dure methoden, maar gewoon praktische en effectieve methoden die ook haalbaar zijn voor mensen met een klein budget.

Mijn Facebookpagina vind je hier.

,
Scroll naar boven