Wat is een VPN

wat is een vpn

Wat is een VPN

VPN betekent Virtual Private Network. Een VPN zorgt ervoor dat je internetverkeer versleuteld wordt voor het verzonden wordt. Dat is nodig als je gebruik maakt van een openbaar netwerk. Bijvoorbeeld in de trein, of in een hotel en ook in mijn kantoor.

VPN gebruiken in mijn kantoor

In mijn kantoor maak je gebruik van een Internet verbinding die beschikbaar is voor alle ondernemers in het complex. En iedere ondernemer in het gebouw kent het wachtwoord van die verbinding. Al mijn klanten die een training bij me gevolgd hebben kennen het wachtwoord ook.  Dat is natuurlijk niet echt veilig, daarom is het sterk aan te raden om je dataverkeer te versleutelen. Je kunt hier in een artikel van De Correspondent ook een goede uitleg lezen over waarom dit nodig is.

Hier kun je meer lezen over VPNs en daar vind je ook verwijzingen naar de verschillende betaalde en kosteloze merken.

Als je de VPN verder nooit nodig hebt

Als je eenmalig een keertje in mijn kantoor komt en verder nooit een VPN nodig hebt, dan hoef je daar geen kosten voor te maken. Als je een halve dag komt dan kun je een gratis VPN want dan heb je genoeg data. Als je een hele dag komt kan het gebeuren dat je databudget ergens in de middag op raakt. Installeer daarom voor de zekerheid 2 verschillende VPNs.

Als je een VA bent dan ben je vast wel vaker ergens waar je het web op gaat via een wifi verbinding die je niet kent. Dan is een betaalde VPN beslist noodzakelijk. Je krijgt dan de beschikking over veel meer dataverkeer en betaalde VPN’s zijn ze ook veel sneller. Als je er regelmatig gebruik van maakt zijn dat grote voordelen. Als je nu ontdekt dat je er eentje wilt kopen krijg je met deze promotie-link 30 dagen gratis bij Express VPN.

Waarom vooraf installeren?

Als je naar mijn kantoor komt raad ik je aan om de VPN te installeren voor je naar de training komt. Want we hebben veel te doen en een VPN installeren kost tijd: je moet er een account aanmaken, een link om je account te bevestigen ophalen etc. En in de tijd die hiervoor nodig is kunnen we ook gaan doen waar je voor gekomen bent.

Voor wie?

Dit geldt voor iedere training die je in mijn kantoor volgt, want we werken “hands on” in jouw account. En als jij dan je internetverkeer niet versleutelt dan is dat een flink risico.

Waarom heb ik geen eigen Internetverbinding in mijn kantoor?

Als ik een eigen Internetverbinding in mijn kantoor had, dan zouden de andere ondernemers in het kantorencomplex daar geen toegang toe hebben. Het lijkt alsof een VPN dan niet noodzakelijk zou zijn.

Maar al mijn klanten die ooit een training hebben gedaan zouden het wachtwoord hebben. Dus ik kan ook dan de veiligheid van de Internetverbinding niet garanderen. Het zou dus geen echte complete oplossing zijn. Een VPN is wel een echte oplossing.

Op de locatie waar ik marketing trainingen geef heb je een VPN nodig.

,


Laten we contact houden

Ik wil je graag marketingtips sturen en soms een aanbieding

We beginnen met 5 simpele tips om klanten te krijgen

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.

Scroll naar boven