Website toevoegen aan LinkedIn profiel

website toevoegen aan linkedin profiel

Website toevoegen aan je LinkedIn profiel

Bijgewerkt op 24 februari 2024

Je website netjes toevoegen aan je LinkedIn profiel zodat het ook duidelijk is dat het om jouw website gaat. LinkedIn is een netwerk voor professionals. Het is daarom bij uitstek een site waar je een link naar je bedrijfswebsite op zou moeten zetten. Als je je website(s) op je persoonlijke pagina van LinkedIn wilt toevoegen, doe je dat als volgt.

Hoe je je website toevoegt aan je LinkedIn profiel

Zo voeg je je website toe aan je LinkedIn profiel, met een mooie duidelijke ankertekst.

Totale tijd: 5 minuten

Ga naar je profiel

Je ziet bij je profiel een klein potloodje staan om zaken te bewerken.website toevoegen contactgegevens

Introductie bewerken

Je komt nu in een pop-up waar je je introductie kunt bewerken. Scrol hier helemaal naar beneden.

Profiel-URL, Websites, Adres, E-mail, Twitter, WeChat-ID

In de pop-up staat helemaal onderaan: Profiel-URL, Websites, Adres, E-mail, Twitter, WeChat-ID. Ook met een potloodje erbij. Klik dat potloodje aan.

Kies voor “Ander”

Je komt nu in een nieuwe pop-up waar je 3 websites toe kunt voegen. En je kunt hierbij aangeven wat voor soort website het is: privé, bedrijfssite, blog, RSS-feed, portfolio of ander. Kies hier voor ander, want dan kun je de naam van je website invullen waardoor je een duidelijke ankertekst krijgt.

Aanklikbare bedrijfsnaam

LinkedIn is een platform voor professionals waar je beslist moet zijn. Dit platform kan veel betekenen voor je marketing. Zorg daarom dat je hier iets goeds neerzet.

Ook als je website nog niet zo goed vindbaar is, dan is je profiel op LinkedIn vaak wel vindbaar via de zoekresultaten. En dan is het extra belangrijk dat je bedrijfsnaam op je profiel te zien is en niet iets vaags als “My Company” of “Blog”.

,
Scroll naar boven